یا صاحب الزمان

صفحه اطلاع رسانی پایگاه شهید آیت الله قدوسی

یا صاحب الزمان

صفحه اطلاع رسانی پایگاه شهید آیت الله قدوسی

آموزش پی اچ پی

۷ دلیل برای اینکه استفاده از PHP بهتر از ASP می باشد 

۱- سرعت ، سرعت ، سرعت اولین باری که یک کد به زبان PHP نوشتم بر روی یک کامپیوتر Pentium 166Mhz بود بر روی سیستم عامل Linux و بههمراه Apache Web Server . بسیار برایم جالب بود که چقدر کد های من سریع اجرا می شوند . یعنی در آن موقع بااگر شما یک Windows NT بر روی آن می توانستید سوار کنید و به فرض که IIS هم بر روی آن بالا می آمد فکر کنم اصلا وقت Serve کردن صفحات عادی html را نداشت چه برسد به اینکه بخواهد ASP را هم اجرا کند . علتش این است که Microsoft از یک Technology در اجرا کردن کدهای زبان ASP استفاده می کند که در آن هر موقع شما تصمیم بهاستفاده از یک عنصر خارجی مانند VBScript, MSSQL, ODBC و خیلی چیزهای دیگر که در حقیقت از Engine هایخارجی استفاده می کنند دستور به آن Engine خارجی می دهد و جواب بدست آمده را بررسی و برای استفاده در اختیارادامه برنامه می گذارد . همین رفت و برگشت و اجرا کردن Engine های خارجی باعث کند شدن سرویس دهی می شود کهاین را شما به خوبی می توانید در استفاده از MSSQL به طرق مختلف احساس کنید . مثلا اگر شما خود  MSSQLExtentionsبرای استفاده از MSSQL استفاده کنید برای یک Query مشترک ۱.۸۸ ثانیه زمان تلف می شود و اگر همان را با استفادهاز ODBC اجرا نماﺋید زمانی در حدود ۹.۵۴ ثانیه تلف می شود که این خود نشان می دهد که ASP اینها را به تنهاﺋی اجراءنمی کند و از Engine های ویندوز استفاده می کند.

۲- استفاده بهینه از Memoryدر IIS4 اگر شما در یک صفحه مثلا ۲۰ بار یک صفحه را Include کنید این صفحه ۲۰ بار در حافظه بارگذاری می شود و درحقیقت حافظه شما ۲۰ برابر زیادتر اشغال می شود . البته شنیدم که این مشکل در ویندوز ۲۰۰۰ و IIS5 حل شده استاما بازهم برای کسانی که ASP را مینویسند و می خواهند آنرا بر روی سرور های Hosting که دارای سیستم عامل NT هستند اجرا کنند مشکل زا است و باعث کند شدن سیستم می شود و در Load بالا مسلما مشکل زا خواهد شد .این مشکل به طور کلی در PHP وجود نداشته و ندارد و استفاده درست از Memory در هنگام اجرای یک کد باعث شده استکه صفحات در Load بالا نیز به خوبی قابل رٶیت باشند . 

 

۳- خرج اضافی ندارید !مثلا در ASP اگر بخواهید از امکاناتی نظیر Encryption یا File Uploading یا ارسال نامه توسط کد برنامه استفاده کنیدباید امکانات اضافی برای این کار خریداری کنید و نصب کنید تا این امکانات به IIS شما اضافه گردد . این در حالیست کهدر PHP همه اینها در هنگام Compile در نظر گرفته می شوند و همگی از امکانات Standard این زبان هستند و هیچ نصبیا خرج اضافی در کار نیست . 

 

۴- MySQL بهترین انتخاب، بیشترین سرعتدر اینجا قصد ندارد به مقایسه MySQL و MSSQL بپردازم . اما به خاطر قدرت خارق العاده MySQL و سازگار بودن اینDBMS با زبان PHP به صورتیکه PHP اتصال به MySQL را به صورت دستورات Internally پشتیبانی می کند و حتی نیازبه نصب Module اضافی برای این کار نمی باشد ، از سرعت بسیار بالاﺋی در کار با SQL برخوردار است که شاید بعدا در مورد MySQL مقاله ای نوشتم . 

 

۵- نزدیک بودن Syntax به ++C/C و Javaاز آنجاﺋیکه اکثر برنامه نویسان از ++C/C استفاده کرده اند و بخاطر محبوب بودن بی حد Java معمولا با Syntax هایاین دو زبان اکثرا آشنا هستند . PHP هم اکثر Syntax های خود را شبیه به این زبانها انتخاب کرده است که برای یادگیری دوباره Syntax دستورات دچار مشکل نشوید که مسلما Microsoft اصلا برایش این مساﺋل مشکل حساب نمی شود . 

 

۶- رفع ایرادات ، سریع ، بی دردسرتا حالا از Microsoft خواسته اید که ایرادی را در سیستمهای خود رفع کند ؟ مسلما اگر شرکت بزرگی مانند Boeingنباشید حرف شما خیلی خریدار ندارد یا لااقل به این زودی ها به نتیجه نمی رسید .OpenSource بودن PHP این امکان را به شما می دهد که شخصا اقدام به رفع مشکل کنید و آنرا برای دستندرکاران PHPارسال کنید و یا اینکه در Mailing List های عمومی PHP موضوع را مطرح کنید و خواهید دید که از سراسر دنیا برای رفع ایراد شما Patch ارسال می گردد . 

 

۷- اجرا بر روی Platform های مختلف درست است که خیلی از این ایرادات را Microsoft رفع خواهد کرد و Technology های جدیدتر اراﺋه خواهد کرد ( چه بسا این Net. که الان آمده همه را درست کرده باشد ) اما یک مشکل اساسی برای ASP وجود دارد و آن این است که ASP بدون Windows یعنی هیچ ! بدلیل اینکه ASP نصفی از کدها را توسط Engine های ویندوز اجرا می کند که در سیستم عامل های دیگر خبری از آنها نیست . لذا ASP در سیستم عاملهای دیگر همیشه دارای ضعفهای بزرگی است . اما PHP به دلیل آنکه توسط GNU C Compiler در همه Platform ها قابل Compile شدن است و ازEngine های خاص هیچ سیستم عاملی برای اجرای کدها استفاده نمی کند قابلیت اجرا بر روی تعدا زیادی از OS ها را داراست که این یک مزیت برای برنامه نویس ها محسوب می شود.  

 


 

php و برنامه نویسی شی گرا 

PHP تا چه حد شی گراست؟! آیا تمام امکاناتی که در زبانهای برنامه نویسی شی گرای کاملی همچون Java وجود داره، در PHP هم پشتیبانی میشه؟! پاسخ به این سوال تا حدی بر میگرده به معیارها و شرایطی که شما برای شی گرا بودن یک زبان مدنظر دارید. در این پست من سعی میکنم امکاناتی که نوعا در یک زبان برنامه نویسی شی گرا وجود داره رو بررسی کنم و حرفایی که PHP در هر مورد برای گفتن داره رو تا حدی توضیح بدم. (این راهنما بیشتر برای کسانی هست که از زبانهای OO دیگری میخوان به PHP روی بیارن.) 

 

وراثت یگانه(Single Inheritance): 

PHP به شما اجازه میده که با استفاده از عبارت extends یک کلاس فرزند تعریف کنید که تمام مشخصه ها و رفتارهای کلاس والد رو دارا هست.(تعریف یک کلاس، از کلاس دیگه به ارث می رسه.) 

وراثت چندگانه(Multiple Inheritance):

PHP از وراثت چندگانه پشتیبانی به عمل نمی یاره و هیچ نشانی از وراثت واسطه که در جاوا وجود داره دیده نمیشه. هر کلاس حداکثر یک کلاس والد خواهد داشت. 

سازنده ها(Constructors): 

هر کلاس می تونه یک تابع سازنده داشته باشه که در نسخه فعلی PHP که از Zend Engine 1 بهره می بره، باید همنام کلاس باشه. در نسخه بعدی PHP که مجهز به ZE2 می باشد، تابع سازنده هر کلاس ()construct__ نام خواهد گرفت. تابع سازنده کلاسهای والد به طور اتوماتیک فراخوانی نمی شن مگر اینکه صریحا احضار بشن! 

تخریب کننده ها(Destractors): 

نسخه فعلی PHP (با ZE 1) تابع تخریب کننده نداره، بیشتر به این خاطر هست که آزاد سازی حافظه و برگرداندن حافظه تخصیص یافته دست برنامه نویس نیست. اما نسخه های بعدی تابع تخریب کننده را دارا می باشد. 

کپسوله سازی و کنترل دسترسی(Encapsulation): 

هیچ پشتیبانی از کپسوله سازی در نسخه جاری PHP به عمل نیومده و تمام مشخصه ها و رفتارها Public هستند، اما تو نسخه بعدی دو نوع Private و Protected افزوده شده است. 

چند شکلی(Polymorphism): 

PHP چند شکلی رو به این صورت پشتیبانی میکنه که اجازه میده نمونه کلاس های فرزند به جای نمونه کلاسهای والد استفاده بشه. 

اتصال دیر یا زود(Early vs. late binding): 

دو پاسخ مناسب به این موضوع به قرار ذیل هست : 


۱) از اونجایی که PHP یک زبان Loosely Type هست، این سوال پیش نمی یاد.
۲)
تمام اتصالات Late هستند. در PHP مقادیر دارای نوع هستند ولی متغیرها بی نوع هستند، بنابراین این سوال که اگه نوع متغیر و مقدار متفات باشه کدوم متد فراخوانی بشه، به وجود نمی یاد.

توابع ایستا(Static Functions): 

پشتیبانی صریحی از Class Functionها وجود نداره اما میشه که با استفاده از سینتکس ()Classname::function میشود تابع یک کلاس رو فراخوانی کرد. این تابع تا وقتیکه به یک متغیر داخلی ارجاع نکنه ، به عنوان یک Class Function در نظر گرفته میشه. 

درون نگری(Introspection): 

در این مورد PHP با دست پر ظاهر شده و توابع متنوعی برای کسب اطلاعات در مورد یک کلاس وجود داره، مثلا بازیابی نام کلاس، نام یک تابع، نام متغیرهای(مشخصه های) یک نمونه کلاس و ...

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد