یا صاحب الزمان

صفحه اطلاع رسانی پایگاه شهید آیت الله قدوسی

یا صاحب الزمان

صفحه اطلاع رسانی پایگاه شهید آیت الله قدوسی

بررسی مادربورد Gigabyte P55-UD6

انتخاب مادربورد از بین محدوده وسیعی از برندها و مدل های متفاوت انتخابی بسیار دشوار است. گستردگی انتخاب چه در نوع پلتفورم و چه در انتخاب مدل همواره دلیلی است برای مطالعه بیشتر و رسیدن به یک هدف نهایی بطوریکه نتیجه را برای شما رضایتبخش نماید. در این بررسی قصد داریم پلتفورم مبتنی بر پردازنده های Intel Core i7 / i5 LGA1156 را به شکلی اجمالی بررسی نموده و در نهایت یکی از مادربورد های برتر موجود در بازار را معرفی و بررسی نماییم. در بررسی مادربورد Gigabyte P55-UD6 همراه ما باشید.


مادربورد Gigabyte P55-UD6 از معماری جدید اینتل با نام Ibex Peak و چیپست P55 بهره می برد. بر همین اساس سوکت این مادربورد از نوع LGA 1156 است. این سوکت به جهت استفاده از پردازنده های سطح Mainstream اینتل طراحی شده و از لحاظ فیزیکی با دیگر سوکت های اینتل متفاوت می باشد. لازم به ذکر است که در طراحی سوکت Intel LGA1156 فاصله بین سوراخ های تعبیه شده جهت نصب خنک کننده 75 میلی متر است. این در حالیست که فاصله تعیین شده در LGA1366 و LGA775 به ترتیب 80 و 72 میلی متر می باشد. از این نکته می توان دریافت که خنک کننده های اختصاصی هر سوکت بر روی دیگر سوکت ها قابل نصب نمی باشد. همانطور که در بخش اول اشاره کردیم, کنترلر حافظه به داخل پردازنده انتقال یافته و بهمین دلیل پشتیبانی از نوع حافظه و میزان آن توسط پردازنده تعیین می شود. کنترلر موجود در پردازنده های مبتنی بر سوکت LGA1156 از حافظه DDR3 بصورت دوکاناله و فرکانس 1333 مگاهرتز پشتیبانی می کند. البته گیگابایت در رابطه پشتیبانی حافظه در این مادربورد اشاره کرده است که P55-UD6 توانایی پشتیبانی از فرکانس 2600 مگاهرتز از طریق اورکلاک را نیز داراست. 


همانطور که در تصویر مشاهده می شود, 6 اسلات حافظه DDR3 به جهت پشتیبانی از حداکثر 16 گیگابایت حافظه بر روی مادربورد تعبیه شده است.اجتماع کنترلر PCI Express یکی دیگر از نکات مهمی بود که در ابتدای بحث بدان اشاره کردیم. آنچه در نگاه اول بر روی مادربورد P55-UD6 به چشم می خورد وجود سه اسلات PCI Express است که از لحاظ فیزیکی 16x می باشند. اما با کمی دقت متوجه می شوید که تنها اسلات اول بصورت واقعی x16 است. این در حالیست که اگر بر روی اسلات شماره 2 نیز کارت گرافیکی نصب کنید, دو اسلات PCI Express بصورت x8-x8 فعالیت خواهند کرد. اسلات شماره سه نیز در واقع x4 بوده و توسط چیپست کنترلر می شود. توجه به این نکته بسیار مهم است چراکه اکثر کاربران با مشاهده سه اسلات PCI Express تکنولوژی ای چون 3-Way SLI را در ذهن می گذرانند که البته بر روی این مادربورد امکان پذیر نیست. همانطور که اشاره شده مرجع کنترل اسلات سوم چیپست است و بدلیل تفاوت با مرجع کنترلر اسلات های اول و دوم, ساختار 3-Way قابل اجرا نخواهد بود.

قابل ذکر است که تکنولوژی ATI CrossFireX و nVidia SLI در این مادربورد و تنها بر روی دو اسلات اول پشتیبانی می شود. توجه به بلاک دیاگرام P55 مشخصات فنی ذاتی این چیپست را معرفی می کند. از جمله این مشخصات می توان به پشتیبانی از 6 پورت SATA , 14 پورت USB , پورت eSATA و عدم پشتیبانی از پورت ATA اشاره داشت.P55-UD6 از 12 پورت SATA بهره می برد. از این تعداد, 10 پورت بصورت Onboard ( تصویر فوق ) و 2 پورت بصورت eSATA و در Rear Panel تعبیه شده است. براساس مشخصات فنی چیپست P55 و مشخصات برگرفته از سایت Gigabyte, پورت های آبی رنگ توسط چیپست کنترلر می شوند. 6 پورت باقی مانده به دو گروه تقسیم شده که شامل موارد زیر است : 2 پورت سفید رنگ توسط چیپ " Gigabyte SATA2 " ( نامگذاری شده توسط خود تولید کننده ) کنترل می شوند. همچنین این چیپ وظیفه کنترلر پورت ATA-133 را نیز داراست که بر روی مادربورد تعبیه شده است. 4 پورت دیگر ( شامل 2 پورت Onboard و دو پورت eSATA ) توسط دو چیپ JMB362 کنترل می شوند که یکی دو پورت SATA و دیگری دو پورت eSATA را کنترل می کند.

یک مبدل نیز در بین محتویان داخل جعبه دیده می شود که می تواند دو پورت SATA را به eSATA تبدیل کند. چیپ ITE IT8729 نیز بر روی مادربورد وظیفه کنترلر پورت Floppy را عهده دار است. تعداد پورت های USB بر روی این مادربورد 14 عدد است که البته شمارش آن های کمی دقت نیاز دارد. اگر به Rear Panel دقت کرده باشید, 8 پورت USB را مشاهده می کنید. همچنین بر روی مادربورد نیز 4 پورت USB بصورت Internal Header تعبیه شده است که در تصویر قبل مشخص بوده اند. اما نکته جالب اینجاست که دو پورت eSATA تعبیه شده بر روی Rear Panel حالت Combo دارند! بعبارت بهتر می توانید از آنها هم بعنوان پورت eSATA و هم پورت USB استفاده نمایید. پورت IEEE1394 نیز به تعداد 3, دو پورت بر روی Rear Panel ( یکی استاندارد و دیگری Micro Tipe ) و دیگری بصورت Internal Header طراحی شده است.

در بخش صدای این مادربورد مهم ترین نکته توجه به ALC889A است که یکی از بهترین Codec های موجود می باشد. خروجی آنالوگ 7.1 کاناله در کنار خروجی SPDIF ( بصورت Coaxial و Optical ) نیاز شما را برای داشتن یک تدوین گر صدای قدرتمند جوابگو خواهد بود. تصویر خروجی ها را بر روی Rear Panel مشاهده کرده اید.

آخرین بخش اشاره به دو پورت شبکه گیگابیتی اترنت در این مادربورد است که توسط دو چیپ Realtek RTL8111D کنترلر می شوند. قبلا اشاره شد که از مجموعه 8 مسیر PCI Express طراحی شده در چیپست P55, تعدادی به تجهیرات Onboard اختصاص می یابد. در اینجا نیز کنترلر های اترنت از طریق مسیر های PCI Express به سیستم متصل شده اند بهمین دلیل بالاترین کارآیی خود را ارایه خواهند داد. ناگفته نماند که پورت PS/2 قرار گرفته بر روی Rear Panel جهت اتصال کیبورد و یا Mouse قابل استفاده می باشد.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد